Здравословно хранене

Здравословното хранене - бягство от диетите

Здравословното хранене - бягство от диетите

Здравословното хранене съвсем не е "Поредната диета за отслабване", напротив, това е най-прекия път да избягате от строги диети и ограничения, или да се лишавате от храните, които най-много обичате. По-скоро, това е да се храниш със здравословни храни, в дългосрочен план, които те карат да се чувстваш добре, да имаш повече енергия, да подобриш здравето си, и да се чувстваш добре в кожата си. Ако Ви е писнало от всички противоречиви хранителни режим и диети,трябва да знаете, че не сте сами. Пълно е с експерти, който ви казват, че определена храна не е добра за вас,и други, които Ви казва точно обратното.Има и такива, които ви третират като поредното спортно откритие и ви подлагат на диети,като че ли се готвите за световно по фитнес и културизъм. Всичко това не ви е нужно и вие добре го знаете и усещате, но се чувствате объркани в морето от информация от всяка нова диета за отслабване.Но с помощта на тези прости съвети, можете да намалите объркването и да се научите как да си направите една вкусна, разнообразна и здравословна диета, която е толкова добра за ума,колкото е и за тялото Ви.

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Набавете си здравословни мазнини

Вече за всички е ясно, че не всички мазнини са нездравословни. Докато "лошите мазнини" увеличават риска от някои заболявания, "добрите мазнини" са от съществено значение за физическото и емоционалното здраве. Храни, богати на омега-3 мастни киселини, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, подобряват настроението ви, поддържат хормоналната ви система в оптимално състояние и помагат за отслабване при диети за изчистване на мазнините.



Кои храни съдържат полезни мазнини

Мононенаситени мазнини от авокадо, ядки (като бадеми, фъстъци,лешници и орехи) и семена (като тиква,слънчоглед и сусам).

Полиненаситени мазнини, включително омега-3 мастни киселини , открити в мазните риби като сьомга, херинга, скумрия, аншоа, сардини, и хранителни добавки с рибено масло  от FHL. Добри източници на полиненаситени мазнини включват ленено масло, фъстъчено масло и орехи.

Отстраняване на лошите мазнини

Транс мазнините,  намерени в преработените храни, растителни маргарини, бисквити, бонбони, бисквити, снаксове, пържени храни, тестени изделия, или нещо с "частично хидрогенирано масло" в съставките, трябва да бъдат абсолютно премахнати

Дебатът полезни ли са наситените мазнини‎

Наситените мазнини се съдържат предимно в тропическите масла, млечните продукти, и животински продукти като червено месо, птиче месо и риба също съдържа някои наситени мазнини. Последните новини и изследвания в здравословното хранене предполагат, че не всички наситени мазнини са хранителен демон. Въпреки че много видни здравни организации твърдят, че яденето на наситени мазнини от всякакъв източник, увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт, други специалисти по здравословно хранене са на друго мнение. Новият аргумент е, че Наситените мазнини допринася за контрол на теглото и здравето като цяло.Разбира се, не всички наситени мазнини са еднакви. Най-наситени мазнини в пълномасленото мляко, кокосово масло, или сьомгата са различно нещо от нездравословните наситени мазнини намерени в пица, пържени картофи, и преработени месни продукти (като колбаси, наденица, хот-дог...), които са свързани с коронарна болест и рак.
Използвани източници:
  1. Видове мазнини - мазнини отслабване
  2. Приемайте достатъчно мазнини

Няма коментари:

Публикуване на коментар